Jačajmo samopouzdanje uz Taekwondo!

Cilj projekta “Sparingom za bolji život” je omogućiti djeci da treniraju taekwondo, te da na taj način jačaju tijelo i duh zajedno sa svojim vršnjacima. Kompanija System Verification i Taekwondo klub Korea su prepoznali značaj projekta i podržali ovu inicijativu.

“Veoma nam je drago što smo započeli saradnju sa Udruženjem “Ruku na srce”, koje ulaže velike napore da pomogne djeci i porodicama u potrebi, u zemlji koja još uvijek nema razvijen sistem socijalne zaštite poput onog koji  mi imamo u Švedskoj. Mnogi ljudi žive u otežanim uslovima, što ujedno znači da možemo napraviti veliku razliku s relativno jednostavnim akcijama i ulaganjima”, kaže Charlotte Stridh, voditeljica odjela za marketing u kompaniji System Verification.

Pozadina ove inicijative jeste činjenica da su vannastavne aktivnosti vrlo skupe u Bosni i Hercegovini i zbog toga su dostupne samo imućnijim porodicama. Stoga će System verification finansijski podržati klub Korea, kako bi mogli obezbijediti svu potrebnu opremu za vježbanje i na taj način osigurati djeci iz socijalno ugroženih porodica da mogu trenirati, natjecati se i napredovati. Oko petnaestero djece sudjeluje u projektu, a zaposlenici kompanije će im se pridružiti na treninzima i natjecanjima.

“Djeci trebaju i samopouzdanje i tjelesna aktivnost, pa im podrška u tom smislu mnogo znači. Primijetili smo da im treninzi pomažu da vjeruju u sebe, ali imaju pozitivan učinak i na rad u školi”, kaže Elma Adanalić, trener i predstavnica Udruženja “Ruku na srce”.

Sarajevska podružnica kompanije System verification je osnovana 2013. godine. Trenutno broji nešto više od dvadeset zaposlenika, s ciljem povećanja do 30 zaposlenika tijekom 2018. godine. “Ruku na srce” je prvo humanitarno udruženje sa kojim su ostvarili saradnju u Bosni i Hercegovini, na čemu smo im veoma zahvalni. Više o kompaniji System verification možete pročitati na www.systemverification.com.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *